رمز توسعه روستاها نه در سنت گریزی است نه در سنت پرستی؛ تلفیق نوگرایی و سنت گرایی به کار روستا و روستانشین میآید. آنچه به کار روستایی میآید انتخابهای نوین در جهت توسعه فعالیتهای اقتصادی است. در میان تولیدات کشاورزی، گیاهان دارویی کمتر دیده شده و کمتر کسی سراغی از آن میگیرد. اما کشت هدفمند آن میتواند خیلی بیشتر از محصولات زراعی منفعت برساند. آیت سلمانی با توجه به مشکل کمآبی منطقه و آنچه از کودکی از مادر و مادربزرگ آموخته بود، 2 سال است راه کشت و فرآوری گیاهان دارویی را در روستای مخدوم کندی شهرستان چاراویماق پی گرفته است با کاشت سیاه دانه و گل محمدی.
در جامعه روستایی، همه مشغول کارند کوچکترها سرگرم کار و بزرگترها دست به کار، بر خلاف جامعه شهری هرکس به اندازه و قاعده خودش مسئولیت زندگی را آگاهانه می پذیرد. همسر، فرزندان، مادر و پدرِ آقای سلمانی، هر کدام سهمی در این کسب و کار دارند. کارگاهی در کنار خانه در دل روستا با وسایلی ساده و اندک هر روز محل فعالیت پرشور این خانواده است از خشککردن گیاهان دارویی تا گرفتن عرق آنها و آماده کردنشان برای ارسال به عطاری آقای سلمانی.
روستا همهاش خیر است و برکت، لبخند است و امید، حرکت است و رشد که اینها همه در میان سختیها و رنجها و دشواریها معنا مییابد نه در راحتی و آسودگی و آسانی. حتی اگر در دل روستایی زندگی کنی که جاده آن با اولین برف پاییزی بسته شود، خط موبایل به سختی آنتن دهد، زمین کشاورزیات اجارهای باشد و محصولی که در آن کشت میکنی جدید و نو. روستاها زندهاند به سرزندگی کشاورزی و دامداری و حال خوب مردمانشان و این آخری همیشگی است انگار، حتی وقتی گره پشت گره می خورد به رشته زندگیشان، خاطرجمعند به رحمت و برکت بیانتهای حق لایتناهی.
نظرتان را درباره این مطلب بنویسید !
ارسال دیدگاه